Ruke

Izjava o poštivanju ljudskih prava

Milijuni ljudi diljem svijeta svakodnevno su uključeni u proces proizvodnje hrane i robe koja se prodaje na policama mnogobrojnih lanaca, poput Lidla.

Poput vlada, i tvrtke su odgovorne za pošivanje ljudskih prava u svojim globalnim lancima opskrbe gdje poštivanje ljudskih prava zahtijeva dugoročno angažiranje i postupno djelovanje. Stoga, u suradnji s našim partnerima želimo kontinuirano unapređivati lanac dodane vrijednosti.

Upravo zato s našim poslovnim partnerima dijelimo misiju poštivanja temeljnih ljudskih prava u svim segmentima našeg lanca vrijednosti, a njihova je zaštita dio naše korporativne odgovornosti. U tom procesu vodimo se načelima utvrđenim u međunarodno priznatim okvirima poput Povelje o  ljudskim pravima Ujedinjenih naroda, Vodećih načela UN-a o poslovanju i ljudskim pravima te Deklaracije Međunarodne organizacije rada (ILO) o temeljnim načelima i pravima na poslu.

Vjerujemo da se naš korporativni uspjeh temelji na pravednom postupanju prema drugima te na odgovornosti za naše bližnje i društvo. Upravo ta vjerovanja čine čvrstu sastavnicu Lidlovih korporativnih načela.

Kao dio Schwarz Grupe, Lidl Hrvatska predan je poštivanju ljudskih prava. Izjavu o politici koja se odnosi na cijelu Schwarz grupu možete preuzeti ovdje: