Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje

Naše razumijevanje Održivosti

Društveno odgovorno poslovanje je sastavni dio Lidlovog poslovanja koje, svjesno svojeg utjecaja na društvo, kod ekonomskih odluka uvažava društvene i ekološke aspekte.
Uspjesi se mjere ostvarenjem poslovnih ciljeva, ali Lidl je u velikoj mjeri predan načelima poslovne etike i društveno odgovornog poslovanja koje se očituje na mnogim područjima djelatnosti, a sve zaokružuje pod motom: „Na putu prema sutra“.

Naša područja djelovanja

Društveno odgovorno poslovanje integrirano je u poslovanje Lidla Hrvatska te se prepoznaje kroz ova područja: Asortiman, Zaposlenici, Okoliš, Društvo i Poslovni partneri.

Publikacije

Lidl se zalaže za odgovornu i transparentnu komunikaciju, kako na prodajnom mjestu tako i u razgovorima s našim dionicima. Da biste saznali više o našoj predanosti održivom poslovanju, u ovom dijelu možete pronaći više informacija.

Hrvatski Caritas

Zajedničkom suradnjom, Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas dosad su organizirali i podržali brojne akcije kroz koje je Lidl dosad donirao više od 10 milijuna kuna u novcu, prehrambenim i neprehrambenim proizvodima. Ove donacije do potrebitih su dolazile putem projekata „Socijalna košarica“ (tzv. socijalna trgovina), „Za 1000 radosti“, „Pomagati je lako!“ te brojnih jednokratnih donacija korisnicima Caritasove pomoći.

Caritas zagrebačke nadbiskupije

S Caritasom Zagrebačke nadbiskupije Lidl je 2009. godine započeo jedinstveni karitativni projekt „Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi“. Cilj je tog projekta najpotrebnijim sugrađanima olakšati život i pomoći im da žive zadovoljnije. Projekt se ostvaruje tako da Lidl donira prehrambene i druge proizvode iz svog asortimana, od kojih zaposlenici i volonteri Caritasa svakodnevno pripremaju pakete te ih dijele obiteljima i pojedincima kojima je to najpotrebnije. Projektom „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Lidl kontinuirano pomažu više od 1500 obitelji s prebivalištem u Gradu Zagrebu i na području Zagrebačke nadbiskupije.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Lidl Hrvatska i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj partneri su dugi niz godina. Suradnja je vidljiva kroz podupiranje Konferencija o društveno odgovornom poslovanju.

Zeleno jedrenje

Suradnja Lidla Hrvatska i udruge Zeleno jedrenje traje već dvije godine zaredom. Lidl je svojom potporom, 2018. i 2019. godine, podržao akcije čišćenja podmorja u Krilu Jesenice. Udruga Zeleno jedrenje kontinuirano radi na razvoju pozitivnih okolišnih politika unutar nautičkog sektora u Hrvatskoj.