Svijet

Transparentnost u lancu opskrbe neprehrambenim proizvodima

Lidl svoje proizvode nabavlja od dobavljača iz cijelog svijeta. U okviru asortimana vlastite robne marke možemo utjecati na to da u suradnji s proizvođačima, postignemo odgovornije metode proizvodnje. Kako bismo znali sve o porijeklu i načinu proizvodnje naših proizvoda, važno je da dobro poznajemo naše poslovne partnere. To je ujedno i želja naših kupaca - da su što više informirani.

Naši dobavljači neprehrambenog asortimana

Kako bismo ispunili želje naših kupaca glede informacija o podrijetlu i načinu proizvodnje naših proizvoda, kao i vlastitu težnju za transparentnošću, objavljujemo liste dobavljača svih proizvoda iz neprehrambenog asortimana koji čine tekstil i obuća, kao i druge robne grupe poput igračaka, sportske opreme ili vrtnog namještaja. Lidl većinu svoje ponude neprehrambenih proizvoda nabavlja od nezavisnih proizvođača iz azijskih zemalja, kao što su Bangladeš ili Kina. Usprkos značajnom napretku i gospodarskom rastu u ovim zemljama, socijalni i okolišni uvjeti su različiti.

Stoga se u pristupu ovom izazovu fokusiramo na primjenu priznatih, takozvanih „minimalnih standarda“. Tako, na primjer, za kontrolu svih proizvodnih pogona neprehrambenih proizvoda Lidlovih vlastitih robnih marki, redovno angažiramo nezavisne i lokalne stručnjake, prema usvojenom BSCI ili SA 8000 standardu i sustavno provodimo eventualna poboljšanja.

 

Popis glavnih proizvodnih pogona Lidlovog asortimana tekstila i obuće:

(Zadnja aktualizacija: 14.03.2023.)

Popis glavnih proizvodnih pogona za različite grupe Lidlovih proizvoda neprehrambenog asortimana:

(Zadnja aktualizacija: 14.03.2023.)