Kvaliteta dostupna svima

Kvaliteta dostupna svima

Naši proizvodi

Naši proizvodi

 U našem pomno odabranom asortimanu možete pronaći proizvode vlastite robne marke, koje nudi samo Lidl, kao i proizvode poznatih robnih marki. Od svježih namirnica i vrhunskih vina preko smrznutih proizvoda, hrane za kućne ljubimce i sredstava za čišćenje pa sve do akcijskih proizvoda – u našim trgovinama kupci mogu pronaći sve što im je potrebno svakoga dana. Bilo da je riječ o lokalnim, sezonskim, bio i vegetarijanskim proizvodima ili tekstilu – važno nam je podrijetlo naših namirnica, kao što nam je važan i partnerski odnos s našim dobavljačima.

Obećanje kvaliteti

Naša predanost kvaliteti

Snažan fokus stavljamo na kvalitetu i svježinu proizvoda u koju se naši kupci svaki dan mogu pouzdati. U Lidlu Hrvatska vrijede najviši standardi - u našoj proizvodnji, kod naših partnera, kao i u našem cjelokupnom opskrbnom lancu. Ako nešto nije bilo u potpunosti zadovoljavajuće, uzimamo u obzir povratnu informaciju i koristimo se njome u svojim analizama u svrhu stalnog unaprjeđivanja svojih proizvoda. Uspostavljenim sustavom i u kritičnim slučajevima jamčimo zaštitu potrošača tako da kupce obavještavamo, a po potrebi i javno povlačimo artikle iz prodaje.

Visokim standardima i sustavom upravljanja kvalitetom bez propusta osiguravamo da naši proizvodi svaki dan ispunjavaju očekivanja naših kupaca. Temeljito provjeravamo i ispitujemo sve proizvode prije nego što dospiju u prodaju, neovisno o tome je li riječ o Lidlovoj robnoj marki ili brendu proizvoda. To je uvjet kojeg se držimo u prodaji kao vaš pouzdan i odgovoran partner.

Više o našoj predanosti kvaliteti pročitajte ovdje...

Certifikati i označavanje proizvoda

Certifikati i označavanje proizvoda

Lidl Hrvatska snosi odgovornost za sigurnost, kvalitetu i zaštitu okoliša. U današnjem ubrzanom načinu života, osviještena prehrana nam je posebno važna. Širimo ponudu proizvoda posebne nutritivne vrijednosti, ali i razvijamo održivu te odgovornu nabavu koja vodi računa o životnom ciklusu proizvoda – od njegove proizvodnje do zbrinjavanja otpada na kraju uporabe proizvoda. U Lidlu možete pronaći ribu i plodove mora, kavu, čokoladu i čaj iz održivog uzgoja, proizvedene i distribuirane po načelima pravedne trgovine uz poštivanje načela bioraznolikosti.

Kupci se također mogu pouzdati u sigurnost i kvalitetu i drugih proizvoda iz našeg asortimana. U Lidlu Hrvatska takve proizvode označavamo oznakama zaklada, organizacija za zaštitu okoliša ili instituta za kontrolu kvalitete. Te oznake, primjerice, jamče da tekstil ne sadržava štetne kemikalije ili da neki proizvod pruža snažnu zaštitu od UV zračenja. Certificirani su i proizvodi od drveta dobivenog iz šuma kojima se održivo gospodari ili, pak, limovi za pečenje sa slojem protiv prianjanja. U Hrvatskoj, naše robne marke koje predstavljaju održivost su Okusi zavičaja, Okusi svoj zavičaj i Winemakers of Croatia.

 

Potvrda izvrsnosti

Vodeći neovisni međunarodni institut SGS (Société Générale de Surveillance) za inspekciju, provjeru, ispitivanje i certificiranje, Lidl je nagradio potvrdom izvrsnosti koja jamči da su tijekom pandemije uzrokovane virusom COVID-19 poduzete sve mjere sukladno preporukama Stožera i zakonskih odredbi za maksimalno stvaranje sigurnih uvjeta za kupce i djelatnike.

  • Pregledne trgovine koje omogućavaju jednostavno snalaženje, razmak između kupaca te brzu kupnju
  • Redovito čišćenje i dezinfekcija svih prostorija
  • Dostupnost dezinfekcijskih i higijenskih sredstava te zaštitne ograde na blagajnama
  • Pridržavanje svih mjera i preporuka za sigurnost kupaca i naših zaposlenika

I dalje ćemo činiti sve kako bi vaša kupnja bila sigurna i brza.

Naši dobavljači

Naši dobavljači

U Lidlu Hrvatska ne postavljamo samo sebi najviše zahtjeve za kvalitetu, nego i svojim dobavljačima. Kroz dugogodišnja partnerstva puna povjerenja, zajedno razvijamo najbolja rješenja za dostizanje zajedničkog cilja – visoke kvalitete. Proizvodi lokalnih dobavljača osiguravaju da hrvatski kupci u svojim košaricama uvijek imaju najsvježije proizvode. S druge strane, jačanjem odnosa s hrvatskim proizvođačima dajemo naš doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva.
 
Naši poslovni partneri bez iznimke se pridržavaju Lidlovog Kodeksa ponašanja. U njemu je jasno naznačeno kako naša tvrtka postiže visoku kvalitetu na društvenoj i ekološkoj razini te razini pravedne trgovine.

Velik je broj Lidlovih globalnih dobavljača također certificiran sukladno priznatim standardima poput međunarodnog standarda za hranu (IFS) ili globalno važećeg standarda za osiguranje sigurnosti i kvalitete hrane (BRC).