Na putu prema sutra – za više zdravlja!
Prehrambene navike i opterećenje na poslu utječu na zdravlje ljudi. U maloprodaji prehrambenim proizvodima, na oboje možemo pozitivno utjecati. Kao trgovac mješovitom robom, ali i kao poslodavac, aktivno preuzimamo odgovornost: stvaramo radno okruženje koje našim zaposlenicima omogućuje zdrav i siguran rad. Našim kupcima nudimo sve zdraviji asortiman.
U Lidlu podržavamo svoje zaposlenike i kupce u nastojanju da žive i rade zdravije te razvijamo odgovarajuće koncepte i ciljeve.
U Lidlu na zdravlje gledamo kao na našu najveću prednost i uvijek nam je na umu dobrobit naših zaposlenika i kupaca. Želimo pokazati da se u zdravijoj prehrani može uživati bez odricanja.
U Hrvatskoj se u prosjeku konzumira 165 grama šećera po glavi stanovnika na dan. Sukladno podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), dnevna konzumacija šećera ne bi trebala prelaziti 50 grama po glavi stanovnika. Organizacija preporučuje smanjenje konzumacije šećera na 25 grama dnevno po glavi stanovnika, što je oko osam kocki šećera.
Naša predanost u brojkama
Do 2025. godine,
smanjit ćemo udio dodanog šećera i soli u proizvodima vlastitih robnih marki za 20%.
Do 2025. godine
želimo biti maloprodajni lanac koji će svojim kupcima pružiti najbolju ponudu za svjestan i održiv način života.
Označavanje skalom Nutri-Score
proizvoda vlastitih robnih marki
Promoviranje zdrave i održive prehrane
za djecu od početka 2023. godine.
Zabrana oglašavanja nezdrave hrane
djeci ili u blizini djece od 2023.
Povećanje udjela cjelovitih žitarica
u proizvodima naših robnih marki do 2025.
Više biljnih izvora proteina
u našem asortimanu do 2025.
Do kraja 2030. godine
u svijest naših zaposlenika i korporativnu kulturu tvrtke usadit ćemo zaštitu na radu i zaštitu zdravlja, kako bi se razvila unutarnja motivacija za sigurno i zdravo ponašanje u profesionalnom i privatnom životu.
Do 2022. godine
razvit ćemo daljnje modele fleksibilnosti za naše zaposlenike