Naša predanost kvaliteti

Naša predanost kvaliteti

Lidlovo obećanje kvalitete

Kod proizvoda naših robnih marki od najveće su važnosti privlačna cijena i kvaliteta. To je naše temeljno obećanje kupcima, nama samima te nam predstavlja svakodnevnu motivaciju.  

Od sadnje i uzgoja do svakog hrvatskog kućanstva, Lidl preuzima odgovornost za visoku kvalitetu svojih proizvoda. Zahtjevi tržišta, ali i želja da neprestano poboljšavamo naš utjecaj predstavlja nam obvezu da kontinuirano podižemo razinu kvalitete i učinkovitosti u cijelom našem nabavnom lancu. Stoga naš asortiman vlastitih robnih marki neprestano kontroliramo i
poboljšavamo. Isto činimo i sa širokom paletom svježih proizvoda koje nabavljamo tako da im put do kupaca bude što kraći.

 

Nagrađivana kvaliteta

Nagrađivana kvaliteta

Mnoge naše kategorije robnih marki redovito dobivaju nagrade i najbolje ocjene certicifiranih tvrtki koje se bave istraživanjem tržišta.

Naš asortiman proizvoda redovito je nagrađivan "QUality meDAL (QUDAL)" i "Best Buy Award" medaljama za najbolji omjer cijene i kvalitete.

 

Najviši standardi kvalitete i sigurnosti

Osiguranje kvalitete u Lidlu Hrvatska ima najviši prioritet. Svježina i kvaliteta naših namirnica kupcima osiguravaju bezbrižnu konzumaciju. Kod naših neprehrambenih artikala, poput električnih alata, kuhinjskih uređaja ili igračaka vrijede najviši standardi sigurnosti.

Kako bi kod nepredviđenih kritičnih slučajeva odmah mogle biti poduzete odgovarajuće mjere za osiguranje kvalitete, Lidl raspolaže međunarodnim sustavom kontrole robe. Svi se proizvodi mogu pratiti i jasno identificirati cijelim putem od Lidlovih trgovina, preko logističkih centara do proizvodnje. Također jamčimo i pouzdano upravljanje povlačenjem i opozivom robe. Naša cjelokupna suradnja s dobavljačima i proizvođačima organizirana je tako da svakodnevno dokazuje da smo pouzdan partner.

 

 

Naši standardi za prehrambene namirnice

Naši standardi za namirnice

Naše su namirnice siguran užitak. Prije nego što proizvodi naših robnih marki dospiju u prodaju, iscrpno se ispituju i testiraju. Kvalitetu kontroliramo interno, ali i u suradnji s poznatim neovisnim insitutima. Tamo se testiraju kemijska, fizikalna i senzorna svojstva naših proizvoda, ali i obavljaju mikrobiološka ispitivanja.

Tome pripadaju primjerice TÜV Süd, TÜV Rheinland LGA Products GmbH ili Hohenstein institut, Eurofins ili NSF Erdmann Analytics. Odjeća i tekstil nose oznaku "Povjerenje u tekstil" i time su u skladu s Öko-Tex Standardom 100. Pojedine vrste mesa nose oznaku "Meso hrvatskih farmi", a jaja oznaku "Jaja hrvatskih farmi".

Čak se i oznake na proizvodima provjeravaju: utvrđujemo jesu li svi sastojci potpuno i točno navedeni na pakiranju. To pomaže osobama s posebnim prehrambenim potrebama ili alergijama da odmah saznaju sve informacije o alergenima i sastojcima.

 

Sigurnost nam je na prvom mjestu

Sigurnost nam je na prvome mjestu: od kuhinjskih miksera do igračaka za djecu

Za nas je sigurnost naših proizvoda najveći kriterij. Stoga već pri proizvodnji pazimo da se svi neprehrambeni proizvodi prilikom upotrebe mogu ispravno koristiti. Lidl je osnovao temeljit sustav za kontrolu svih proizvodnih mjesta i postupaka. Proizvode povezane sa sigurnosti uvijek ispituju neovisni institut sukladno međunarodno priznatim standardima – bez obzira na to gdje ih proizvodimo.

Hohenstein institut u Njemačkoj vodi brigu o izdržljivosti i funkcionalnosti materijala, točnosti veličina, udobnosti odjeće te kontrolira da je svaki artikl skin-friendly. Naši kupci upravo zato mogu biti sigurni da je kompletan Lidlov asortiman tekstila testiran prema najvišim svjetskim standardima i siguran za zdravlje.