DONACIJA SKLONIŠTU ZA ŽRTVE NASILJA U OBITELJI

Lidl Hrvatska donira 100 tisuća kuna Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije

16.12.2021 12:00:00 | Zagreb

Lidl Hrvatska donira 100 tisuća kuna Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije

Lidl Hrvatska donira 100 tisuća kuna Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije. Iznos od 100 tisuća kuna ide Skloništu za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja, jedinoj takvoj ustanovi na području Splitsko-dalmatinske županije.


Kao socijalno osjetljiva tvrtka iznimno posvećena društveno odgovornom poslovanju, Lidl Hrvatska i ove godine nastavlja s humanitarnim djelovanjem. Suradnja Lidla Hrvatska i Hrvatskog Caritasa od 2009. godine naovamo bilježi brojne uspješno ostvarene projekte putem kojih je pružena ruka pomoći onima kojima je to najpotrebnije.


„Nakon 11 godina uspješne humanitarne suradnje na raznim akcijama i projektima s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, ovogodišnju donaciju upućujemo Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije, odnosno Skloništu za žrtve nasilja u obitelji, kako bismo podržali rad ove ustanove i ukazali na važnost prevencije nasilja.“ – istaknula je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.


Ova donacija, usmjerena Skloništu za žrtve obiteljskog nasilja koja djeluje već 10 godina, pomoći će ustanovi koja pruža privremeni smještaj žrtvama nasilja u obitelji. Uz zbrinjavanje i potporu za žrtve obiteljskog nasilja, korisnicima Skloništa omogućeno je i pružanje stručne pomoći u vidu usluga psihološkog savjetovanja te savjetodavnog rada vezanog uz ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi. „Ovaj poticaj od Lidla, kojim su prepoznali naše napore, nama će biti iznimno važna podrška pri realizaciji nekih od planiranih aktivnosti vezanih za edukativno-preventivne programe usmjerene na suzbijanje nasilja. Adekvatan odgovor na nasilje u obitelji možemo dati samo ako svi zajedno djelujemo prema istom cilju - stvaranju društva nulte tolerancije na svaki oblik nasilja i diskriminacije“ – poručila je ovom prilikom Ivna Grubišić, voditeljica Caritasova Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja.

O Lidlu


Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.900 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.
Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.


Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.
U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.
Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.
Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.


Kontakt Lidl Hrvatska:
press@lidl.hr
www.lidl.hr
Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP
Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži