Brza pomoć za Ukrajinu: Schwarz grupa će donirati proizvode u vrijednosti od 10 milijuna eura

03.03.2022 12:00:00 | Zagreb

Donacija Ukrajini

Schwarz Grupa donacija proizvoda Ukrajini

Schwarz grupa je potresena aktualnim događanjima u Ukrajini. U ovom teškom razdoblju Schwarz grupi, kao jednom od najvećih trgovačkih poduzeća i tržišnih lidera, važno je ispuniti svoju odgovornost prema zajednici. Pružiti pomoć brzo, bez odgode i učinkovito trenutno je ključni prioritet. Imajući to u vidu, Schwarz grupa, uključujući svoje trgovačke lance Lidl i Kaufland, od samog početka krize blisko surađuje sa mnogobrojnim organizacijama za pružanje pomoći na licu mjesta, te je tako već donirano oko 3 milijuna eura, u proizvodima i novcu. Schwarz grupa sada povećava tu donaciju do iznosa od ukupno 10 milijuna eura kako bi u što kraćem roku pomogla u opskrbljivanju izbjeglica na područjima u blizini granica s Ukrajinom, s trajnim proizvodima, higijenskim potrepštinama i ostalim nužno potrebnim stvarima.

O Lidlu


Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.550 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.
Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.


Lidl trenutno ima više od 341.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.
U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.
Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2020. generirala je promet od 125,3 milijardi eura.
Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.


Kontakt Lidl Hrvatska:
press@lidl.hr
www.lidl.hr
Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP
Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt

Sektor korporativnih komunikacija
press@lidl.hr

Podijeli

Istraži