Lidl donirao 100.000 kuna Hrvatskom Caritasu

Donacija će pomoći siromašnim obiteljima u sklopu programa "Za 1000 radosti"

12.12.2022 12:00:00 | Velika Gorica

Donacija Lidla Hrvatskom Caritasu

Donacija Lidla Hrvatskom Caritasu

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u proizvodima u vrijednosti 100.000,00 kuna za pomoć obiteljima u potrebi iz 17 nad/biskupija diljem Hrvatske. Riječ je donaciji u okviru Caritasova tradicionalnoga nacionalnog programa pomoći „Za tisuću radosti“ koji će se narednih mjeseci provoditi uz slogan „Govori dobrim!“.

Donaciju ravnatelju Hrvatskog Caritasa fra Tomislavu Glavniku simbolično je uručila voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković. „Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas zajedničkim snagama već 13 godina predano pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Naša suradnja ostvarivala se tijekom godina kroz brojne akcije, a ispunjava nas veseljem što će i ova donacija uljepšati blagdane siromašnim obiteljima diljem Hrvatske“, izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Materijalna i novčana sredstva prikupljena u programu Za 1000 radosti namijenjena su siromašnim obiteljima samohranih roditelja, mnogočlanim obiteljima, staračkim domaćinstvima, obiteljima koje se bore s teškom bolesti ili nezaposlenosti, koje žive u teškim stambenim uvjetima, opterećene kreditima, dugovima, ovrhama ili, jednostavno, obiteljima koje zbog malih mjesečnih prihoda žive ispod granice siromaštva.

Ova će donacija zasigurno unijeti veselje u njihove domove ususret blagdanima. „Zajedno s našim partnerima iz Lidla Hrvatska, i ove ćemo godine pomoći obiteljima u svim krajevima diljem Lijepe Naše putem mreže nad/biskupijskih i župnih Caritasa. Vjerujemo kako u borbi protiv siromaštva svatko može dati svoj doprinos i odgovoriti na izazov: činiti dobro svakom čovjeku. Drago nam je da nas Lidl Hrvatska u takvim nastojanjima vjerno prati i podupire“, izjavio je primajući donaciju fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.900 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta. Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura. Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Kontakt Lidl Hrvatska: press@lidl.hr

www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži