Lidl Hrvatska predstavio Izvještaj o održivosti

Lidl je prvi hrvatski trgovački lanac koji je objavio nefinancijski izvještaj prema metodologiji GRI Standardi

07.11.2019 12:00:00 | Zagreb

Lidl Hrvatska predstavio Izvještaj o održivosti

Lidl Hrvatska predstavio Izvještaj o održivosti

Lidl Hrvatska predstavio je svoj prvi Izvještaj o održivosti, za godine 2017. i 2018., što ga čini prvim maloprodajnim lancem u zemlji koji je objavio ovakav izvještaj prema metodologiji GRI Standardi. Riječ je o pregledu utjecaja koje Lidl ima na gospodarstvo, društvo i okoliš te sveobuhvatnoj strategiji održivog razvoja naziva „Na putu prema sutra“. Ova strategija u fokusu ima teme vezane uz asortiman kompanije, okolišne utjecaje, društveni angažman te zaposlenike i poslovne partnere. Osim brojnih uspješnih inicijativa i napretka u procesima upravljanja još od dolaska na hrvatsko tržište 2006. godine, Lidl je u ovom izvještaju predstavio i jasno zacrtane ciljeve održivog razvoja za budućnost, kao i rokove za ostvarenje tih ciljeva. Sadržaj izvještaja predstavile su voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marina Dijaković i voditeljica Odjela odnosa s javnošću Lana Jugo, a događaju su prisustvovali i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Lidlov prvi Izvještaj o održivosti jedinstven je dokument koji obuhvaća sve Lidlove sadašnje i buduće napore u stvaranju održivog poslovanja. Smanjenje korištenja plastike, osviještena prehrana, nabava proizvoda domaćih proizvođača, stvaranje kvalitetnih radnih mjesta, energetska učinkovitost, upravljanje otpadom ili humanitarno djelovanje, sve su to teme koje je Lidl Hrvatska na 80-ak stranica izuzetno inovativnog i atraktivnog formata predstavio u ovom izvještaju. Izvještaj je u digitalnom obliku dostupan na Lidlovim internetskim stranicama.


„Kao velika tvrtka na svjetskoj razini, ali i velika tvrtka na hrvatskom tržištu koja zapošljava preko dvije tisuće ljudi i ima utjecaj na svakodnevne odluke milijuna kupaca, prepoznajemo našu odgovornost prema gospodarstvu, društvu i okolišu. Shvaćamo je itekako ozbiljno te neprestano radimo na tome da osiguramo održivost poslovanja na svim razinama. Ona se već odavno ne temelji isključivo na poslovnom rezultatu; tvrtke su danas sve svjesnije utjecaja koje imaju na svijet oko sebe i važnosti upravljanja tim utjecajima. Za Lidl ovo uistinu nisu samo riječi, za nas je to sveobuhvatna strategija razvoja poslovanja koja u obzir uzima sve naše utjecaje i o njima razgovara s našim partnerima, zaposlenicima, kupcima; svima s kojima se susrećemo u poslovnom procesu“ – rekla je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija.

Izvještaj o održivosti predstavljen je u Lidlovoj novoj upravnoj zgradi u Velikoj Gorici - prvoj zgradi u Hrvatskoj i drugoj u Europskoj Uniji koja ima certifikat Platinum LEED. Riječ je o certifikatu koji potvrđuje da je građevina projektirana prema zahtjevima zelene gradnje, a kasnije kod izgradnje kontrolira pridržava li se investitor projekta. Zgrade certificirane prema LEED sustavu učinkovito raspolažu energijom i vodom, a ovaj certifikat samo je dio Lidlovih napora u postizanju održivosti i u segmentu zelene gradnje i energetske učinkovitosti.

O Lidlu


Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.900 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.
Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.


Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.
U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.
Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.
Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.


Kontakt Lidl Hrvatska:
press@lidl.hr
www.lidl.hr
Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP
Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt

Sektor korporativnih komunikacija
press@lidl.hr

Podijeli

Ostali mediji
Istraži