Lidl predstavlja asortiman klimatski neutralnih proizvoda

29.04.2021 12:00:00 | Zagreb

Lidl predstavlja asortiman klimatski neutralnih proizvoda

Klimatski neutralni proizvodi

Zaštita klime, održivost i odgovorna kupnja postaju sve važniji kupcima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. U sklopu svoje strategije održivosti „Na putu prema sutra”, Lidl predstavlja asortiman klimatski neutralnih proizvoda čime kupcima omogućuje još veći odabir i informiranu kupnju u skladu s kriterijima održivosti.

„Kupci u Lidlu mogu odabrati klimatski pogodnije alternative konvencionalnim proizvodima, čime aktivno doprinose zaštiti klime. Biranje klimatski neutralnih proizvoda također ima pozitivan učinak na bioraznolikost i očuvanje resursa“ – naglašavaju iz Lidla.

Lidl je u potpunosti kompenzirao sve emisije stakleničkih plinova nastale uzgojem, preradom, prijevozom i zbrinjavanjem proizvoda za vlastite robne marke Vemondo, W5 Eco i Cien Nature, ali i zamjene za meso Next Level, veganske namaze iz linije Chef Select, soja jogurt Pilos te odabrane neprehrambene proizvode. Lidl radi s pouzdanim partnerima i postavlja visoke standarde za svoje klimatski neutralne proizvode. Kako bi kompenzirao nastale emisije, Lidl podržava certificirane projekte zaštite okoliša s dodatnim pozitivnim društvenim učinkom, poput pošumljavanja područja u Ugandi, čiste pitke vode u Eritreji i izgradnje solarnih parkova u Indiji.   

Lidl želi doprinijeti zaštiti klime, omogućavajući svojim kupcima kupnju koja poboljšava ekološki otisak svakog pojedinca. Kako bi kupcima pomogao u donošenju informiranih i okolišu prihvatljivih odluka, Lidl će početi označavati klimatski neutralne proizvode i na ambalaži i u svome letku. Asortiman klimatski neutralnih proizvoda je dio Lidlove ponude održivih proizvoda, poput organskih i certificiranih proizvoda, vlastitih robnih marki sa smanjenim udjelom soli i šećera, zamjene za meso te lokalnih  prehrambenih proizvoda.

GLOBALNO ZATOPLJENJE I SMANJENJE LIDLOVOG UGLJIČNOG OTISKA

Pridruživanjem inicijativi Science Based Targets u sklopu Schwarz Grupe, Lidl Hrvatska obvezao se na konkretne, znanstveno utemeljene klimatske ciljeve te zauzeo strateški pristup u zaštiti klime. Klimatske promjene prijete našem načinu života te već možemo osjetiti njihove posljedice. Kako bismo usporili globalno zatopljenje, moramo reducirati emisije stakleničkih plinova. Lidl Hrvatska je među onima koji preuzimaju odgovornost za širu zaštitu klime poduzimanjem različitih mjera pa su, primjerice, naše trgovine i logistički centri certificirani prema EDGE standardu za zelenu gradnju i poslovanje prihvatljivije za okoliš.

O Lidlu


Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.900 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.
Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.


Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.
U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.
Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.
Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.


Kontakt Lidl Hrvatska:
press@lidl.hr
www.lidl.hr
Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP
Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt

Sektor korporativnih komunikacija
press@lidl.hr

Podijeli

Istraži