100 MALIŠANA ZAVRŠILO PRVU ŠKOLU U PRIRODI LIDLA I HGSS-a

Mali heroji na Papuku učili o snalaženju u prirodi i gorskom spašavanju

02.05.2022 12:00:00 | Park prirode Papuk

Škola u prirodi Lidla i HGSS-a

Škola u prirodi Lidla i HGSS-a

Na Papuku je završena prva škola u prirodi u organizaciji Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja. Stotinjak mališana koji su imali priliku sudjelovati u prvoj školici, pod budnim okom stručnih HGSS-ovaca uspješno su savladali sve izazove i dobili diplome. Projekt naziva Mali heroji koji je nastavak partnerstva i suradnje Lidlovog brenda Okusi zavičaja i HGSS-a obuhvaća ukupno 4 škole u prirodi na kojima se za djecu od 6 do 12 godina diljem Hrvatske organiziraju edukativne radionice o snalaženju u prirodi i gorskom spašavanju.

Na prekrasnoj lokaciji ispred planinarskog doma Jankovac u parku prirode Papuk, polaznici škole u prirodi Mali heroji sudjelovali su u 4 radionice: Osnove gorskog spašavanja, Kako se ne izgubiti i što napraviti ako se to dogodi?, Rad s nosilima i tirolska prečnica (žičara) te Mala škola prve pomoći. Iduća proljetna radionica koja će se održati jest na zagrebačkom Sljemenu 29.5., a prijave su već popunjene. Svi oni koji se dive nesebičnoj hrabrosti članova HGSS-a, vole prirodu i planinarenje i tu su strast prenijeli i na svoju djecu, u rujnu svoje mališane imaju priliku prijaviti za preostale 2 jesenske radionice – Platak 17.9. i Paklenica 15.10.

„Projekt „Mali heroji“ nastavak je partnerstva našeg brenda Okusi zavičaja i HGSS-a, na koje smo jako ponosni. Prateći interes javnosti za rad HGSS-a, zajednički smo primijetili da veliki broj djece izražava želju za učenjem o prirodi te da jednoga dana i oni žele postati HGSS-ovci. Zato smo im odlučili omogućiti da se prijave na Lidlovu i HGSS-ovu školu u prirodi“ – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska.

Uspješno partnerstvo trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja nastavlja se četvrtu godinu zaredom. Iza njih su brojni uspješni projekti i akcije, a ove godine pripremili su uistinu korisnu aktivnost u prirodi za one najmlađe i njihove roditelje. Školama u prirodi prisustvovat će djeca od 6 do 12 godina prema redoslijedu prijava, pa će tako najbrži imati priliku družiti se s HGSS-om uz osiguran ručak, vrijedan poklon i diplomu kojom dokazuju da su završili HGSS edukaciju za male heroje.

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!

O Lidlu


Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.900 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.
Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.


Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.
U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.
Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.
Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.


Kontakt Lidl Hrvatska:
press@lidl.hr
www.lidl.hr
Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP
Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži