Više od 140 Malih heroja na zagrebačkom Sljemenu

Više od 140 Malih heroja na zagrebačkom Sljemenu

18.10.2022 12:00:00 | Velika Gorica

Mali heroji na Sljemenu

HGSS-ov potražni pas Tesla s malim herojima

Omiljeno zagrebačko odredište za izlete i rekreaciju, najpoznatiji vrh planine Medvednice – Sljeme, bio je lokacija druge škole u prirodi u organizaciji Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja. Prva škola održana je na Papuku, a iduća će se održati na Paklenici, kako bi se omogućilo sudjelovanje djeci diljem Hrvatske. Više od 140 mališana tako je sudjelovalo u nastavku popularnog projekta naziva Mali heroji, kojem je cilj prenijeti ljubav prema prirodi te znanje o snalaženju u prirodi i gorskom spašavanju na nove naraštaje. Polaznici sljemenske skupine uspješno su usvojili znanja u cjelodnevnoj radionici s HGSS-om, a usput se dobro zabavili u prirodi, uživajući u sunčanom danu.

U predivnom jesenskom ambijentu Sljemena, mališani su sudjelovali u 4 radionice kroz koje su usvojili znanja o gorskom spašavanju i o prvoj pomoći, naučili kako se ne izgubiti i što napraviti ako se to dogodi te se upoznali s radom s nosilima i tirolskom prečnicom (žičara). Klincima jedna od najomiljenijih lekcija svakako je bila ona s potražnim psom, gdje su imali priliku upoznati se i sprijateljiti s potražnim psom Tesla, koji je posebno obučen za potragu unesrećenih. Pod budnim okom HGSS-a, ovi su dječaci i djevojčice, kroz učenje i igru u prirodi, sudjelovali u edukativno-zabavnim pustolovinama i zaradili diplome malih heroja. Osim diploma i naših poklona, doma su ponijeli ono najvažnije, nova znanja, nova prijateljstva i lijepa sjećanja.

„Prateći interes javnosti za rad HGSS-a, zajednički smo primijetili da veliki broj djece izražava želju za učenjem u prirodi i o prirodi te da jednoga dana i oni žele postati HGSS-ovci. Željeli smo svima onima koji se dive nesebičnoj hrabrosti članova HGSS-a, koji vole prirodu i planinarenje i tu su strast prenijeli i na svoju djecu, omogućiti da svoje mališane prijave na korisnu, zabavnu i edukativnu aktivnost – Lidlovu i HGSS-ovu školi u prirodi. Uistinu smo ponosni na ovu suradnju i činjenicu da smo doprinijeli radu naših HGSS-ovaca, koji bez trunke samohvale svakodnevno spašavaju živote. Zaslužili su našu podršku, s obzirom na to da godinama nesebično i neumorno pomažu našim građanima i turistima"  – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija.

 Ovo je četvrta godina suradnje trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja, a koristan, edukativan i zabavan projekt „Mali heroji" nastavak je partnerstva našeg brenda Okusi zavičaja i HGSS-a.  Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su - mali heroji!

Kontakt


Podijeli

Istraži