U Starigradu održana 3. škola u prirodi Lidla i HGSS-a

U Starigradu održana 3. škola u prirodi Lidla i HGSS-a

18.10.2022 12:00:00 | Velika Gorica

Mali heroji_polaznici škole u prirodi s diplomama

Polaznici škole u prirodi s diplomama

U subotu, 15. listopada, u Starigradu Paklenica održana je treća radionica za mališane u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja. Dio je to ciklusa projekta „Mali heroji“ u kojem se djecu u dobi od 6 do 12 godina kroz interaktivan i edukativan sadržaj upoznaje s radom volonterske udruge HGSS.

U predivnom krajoliku pokraj središta za obuku HGSS-a „Dragan Špehar – Špeco“ u Starigradu Paklenica, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Velebit, više od 120 djevojčica i dječaka prošlo je obuku Hrvatske gorske službe spašavanja u sklopu projekta „Mali heroji“. Ovime je završen prvi ciklus radionica na 3 lokacije (Papuk, Sljeme i Paklenica) te je oko 400 djece uspješno završilo školicu u prirodi.

„Sretni smo i ponosni što se, nakon dviju uspješnih radionica na Papuku i Sljemenu u suradnji s HGSS-om, danas družimo i ovdje u Zadarskoj županiji. Projekt „Mali heroji“ zainteresirao je i roditelje i klince diljem Hrvatske i drago nam je što za njim vlada toliki interes jer se djeca uistinu odlično zabavljaju, a pritom uče o nesebičnom pomaganju drugima. Vjerujem da su, kroz upoznavanje s radom naših vrijednih partnera, HGSS-ovaca, usvojili glavne poruke ovog projekta – o pomaganju drugima i očuvanju prirode. “ – istaknula je Lana Jugo, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Lidla Hrvatska.

Neumorni pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja kroz 4 su edukativne, zabavne i interaktivne radionice djeci prenijeli svoje znanje i iskustvo o gorskom spašavanju i prvoj pomoći. Nakon tečajeva kroz školice naziva Šumski mravi, Mali miš i Vatreni plavci u kojima je najveći interes zabilježilo druženje s HGSS-ovim potražnim psima, mališani su se nakon ručka upoznali i s radom s nosilima, a najveća se zabava odvijala u sklopu radionice s tirolskom prečnicom (žičarom). Po završetku obuke, djeca su dobila diplome o uspješno završenoj radionici „Mali heroji“.

Kontakt


Podijeli

Istraži