Lidl Hrvatska nositelj prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer 2024.

Lidl Hrvatska nositelj prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer 2024.

18.01.2024 11:00:00 | Velika Gorica

Lidl Hrvatska nositelj prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer 2024.

Lidl Hrvatska nositelj prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer 2024.

Neovisni „Top Employers Institute“ dodijelio je po prvi put prestižni certifikat Top Employer Lidlu Hrvatska i time ga potvrdio kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. 2024. godine po prvi puta sve su Lidl zemlje odlikovane Top Employer certifikatom, što ujedno donosi dodatno priznanje Top Europe.

„Ponosni smo na činjenicu da je Lidl ove godine u svim zemljama u kojima posluje odlikovan kao Top Employer. Za Lidl je od izuzetne važnosti da svojim zaposlenicima omogući najbolje moguće radno okruženje za osobni rast i razvoj, jednakost prilika, timski rad i učinkovitost“, istaknula je voditeljica sektora Employee Lifecycle Ana Biloš.

Tvrtke koje imaju certifikat Top Employer zalažu se da njihovi zaposlenici budu u središtu poslovanja te da im se omogući izvanredno radno okruženje. Top Employers Institute ispituje tvrtke na temelju njihovih informacija iz dostavljenog upitnika HR Best Practices koji obuhvaća šest općih aspekata  i 20 konkretnih područja ljudskih resursa, kao što su strategija, radno okruženje, privlačenje talenata, učenje, razvoj, dobrobit, raznolikost i uključivanje.

Što znači biti Top Employer

Privlačno radno okruženje za Lidl podrazumijeva da se zaposlenici s obzirom na njihove potencijale neprestano mogu dalje razvijati, kao i uravnotežen odnos poslovnog i privatnog života. David Plink, izvršni direktor instituta Top Employers Institute, govori: „Neuobičajena vremena iz čovjeka i organizacija izvlače ono najbolje. Ove smo se godine u našem programu certifikacije za Top Employers uspjeli uvjeriti u sljedeće: izvanrednu učinkovitost certificiranih Top Employera 2024. Ovi poslodavci neprestano su isticali koliko im je stalo do razvoja i dobrobiti njihovih zaposlenika jer tako zajedno obogaćuju svijet rada. Ponosni smo što možemo proglasiti i čestitati ovogodišnjoj skupini vodećih poslodavaca usmjerenih na čovjeka, a to su Top Employers 2024.“.

O institutu Top Employer Institute

Top Employers Institute globalni je institut za certificiranje izvanrednih uvjeta za zaposlenike. Temeljem njihovog certifikacijskog programa, tvrtke imaju mogućnost vrednovanja i poboljšavanja svojih uvjeta za zaposlenike. Top Employers Institute osnovan je prije tri desetljeća te je ove godine odlikovao 2300 Top Employersa u 122 zemlje na pet kontinenata. Ovi certificirani Top Employersi zajedno su ostvarili pozitivan utjecaj na živote od preko 9.000.000 zaposlenika diljem svijeta.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 220 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta. Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima.

Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa. Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš.

U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura. Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 109 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži