Lidl Hrvatska predstavio prvi potpuno električni kamion

Lidl Hrvatska predstavio prvi potpuno električni kamion

11.03.2024 11:00:00 | Velika Gorica

Prvi električni kamion u Hrvatskoj

Lidl Hrvatska predstavio prvi potpuno električni kamion

Lidl je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji koristi potpuno električni kamion za opskrbu svojih trgovina. Lidlov električni kamion robu će dostavljati iz logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom u trgovine u Zagrebu, što predstavlja jedinstveno rješenje za osiguranje opskrbe trgovina bez negativnog utjecaja na okoliš.

“S prvim u potpunosti električnim kamionom, Lidl Hrvatska nastavlja sa snažnim angažmanom u okviru održivog poslovanja. Ponosni smo na ovo partnerstvo kojim uvodimo nova, moderna i ekološki prihvatljiva rješenja u područje transporta i logistike, čime predano slijedimo načela naše strategije održivosti “Na putu prema sutra” i doprinosimo čišćoj, zelenijoj i održivijoj budućnosti.” – istaknula je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

U suradnji s tvrtkom Đino d.o.o, Lidl Hrvatska je pronašao izvrsno logističko rješenje za svoje poslovanje - Volvo električni kamion. Volvo FE Electric najveće dopuštene mase 28t i nosivosti preko deset tona može prijeći do 250 km s jednim punjenjem, ovisno o intenzitetu rada rashladne jedinice koja je također potpuno bez emisija i napaja se iz pogonskih baterija vozila. U jednom danu, vozilo može opskrbiti dvije trgovine u Zagrebu i vratiti se u centralno skladište u Jastrebarskom. Osim toga, kamion s električnim pogonom i hlađenjem je vrlo tih, što je dodatan plus za rad u centru grada jer se trgovine obično opskrbljuju noću ili vrlo rano ujutro. U mnogim srednjoeuropskim zemljama, Lidl prednjači u alternativnim vozilima kojima opskrbljuje svoje trgovine. Prvi električni kamion u floti Lidlovih vozila u Hrvatskoj još je jedan dokaz da je održivost Lidlov cilj na svim razinama poslovanja.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 220 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta. Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima.

Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa. Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš.

U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura. Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 109 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži