Lidl i udruga CeliVita obilježili mjesec svjesnosti o celijakiji

U subotu, 11.5., u Zagrebu je održana javnozdravstvena akcija „Ni u tragovima“

27.05.2024 10:00:00 | Velika Gorica

Lidl i udruga CeliVita obilježili mjesec svjesnosti o celijakiji

Lidl i udruga CeliVita obilježili mjesec svjesnosti o celijakiji

U subotu, 11.5., u Zagrebu je održana javnozdravstvena akcija „Ni u tragovima“ kojom je udruga CeliVita u suradnji s Lidlom Hrvatska, obilježila Mjesec svjesnosti o celijakiji, bolesti od koje u Hrvatskoj boluje i do 40.000 građana, a koja dva puta češće pogađa žene.

Okupljeni građani imali su priliku bolje upoznati izazove s kojima se oboljeli od celijakije susreću u svakodnevnome životu. Okušali su se tako u bezglutenskom shoppingu u „pop-up trgovini“ te su iz prve ruke iskusili kako nešto što većina ljudi uzima zdravo za gotovo, za oboljele od celijakije predstavlja svakodnevni izazov. Srećom, odabir proizvoda znatno je olakšan zahvaljujući Registru bezglutenskih proizvoda, besplatnoj aplikaciji koja omogućuje pretraživanje proizvoda koji su sigurni za oboljele. Uz to što oboljelima od celijakije omogućuje bolju kontrolu bolesti, Registar je koristan alat za sve uključene u nabavu i pripremu hrane.

Voditeljica CSR-a i održivosti Lana Jugo ovom je prilikom poručila: „Sretni smo i ponosni što se Lidl Hrvatska sa svojim proizvodima pridružio Registru bezglutenskih proizvoda udruge CeliVita, koji pomaže oboljelima od celijakije lakše snalaženje pri kupovini namirnica. Planiramo nadopunjavati informacije o proizvodima u našoj ponudi namijenjenima takvim zdravstvenim stanjima kako se asortiman bude širio. Osviještena prehrana na svim razinama jedan je od naših najvažnijih ciljeva kada pričamo o održivosti. Želimo svojim kupcima omogućiti svakodnevni pristup svim vrstama namirnica, sukladno njihovom zdravstvenom stanju i životnom stilu.“

Sustavna edukacija javnosti o celijakiji ključna je za uključivanje još većeg broja stručnjaka, tvrtki i institucija u traženje učinkovitih rješenja za pravovremeno prepoznavanje bolesti te osiguravanje dostupnosti sigurnih, bezglutenskih proizvoda i obroka koji su nužni za kvalitetan i produktivan život s celijakijom te sprječavanje teških komplikacija. Relevantne i znanstveno utemeljene informacije o celijakiji, alergiji na pšenicu i intoleranciji na gluten, kao i savjete za život s celijakijom dostupne su na mrežnoj stranici udruge CeliVita www.celivita.hr, a Registru bezglutenskih proizvoda možete pristupiti putem poveznice bezglutena.celivita.hr.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.900 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.

Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.

Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 109 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr

www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži