Lidl i Udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb

Lidl i Udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb

09.02.2024 11:00:00 | Velika Gorica

Lidl i Udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb

Lidl i Udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Klub roditelja nedonoščadi Palčići uručili su vrijedan medicinski uređaj Zavodu za neonatologiju KBC Zagreb. Riječ je o grijanom reanimacijskom stoliću s ugrađenom vagom koji će pomoći najugroženijim prijevremeno rođenim bebama iz cijele Hrvatske. Uređaj je vrijedan gotovo 25 tisuća eura, a sredstva su prikupljena zajedničkim naporima Lidla, udruge Palčići i Lidlovih kupaca koji su kupnjom igračke rakuna Roka u studenom 2023. godine donirali za ovaj plemenit cilj.


Voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska Marina Dijaković i predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Željka Vučko simbolično su uručile donaciju pomoćniku ravnatelja KBC-a Zagreb prim. dr. Milivoju Novaku te pročelnici Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ruži Grizelj. Prikupljeni iznos od 24.872,20 eura upotrijebljen je za kupnju grijanog reanimacijskog stolića opremljenog svim potrebnim medicinskim uređajima za hitnu intervenciju, a ovaj uređaj će bitno olakšati i dodatno unaprijediti zbrinjavanje novorođenčadi i nedonoščadi upravo u kritičnom razdoblju i na taj način povećati šanse njihovog preživljenja i dugoročnog zdravlja. Prva minuta nakon rođenja, tzv. zlatna minuta, kritičan je vremenski prozor za uspostavu disanja i cirkulacije novorođenčeta, zbog čega su upravo intervencije u tom vremenu presudne za njihov trenutni i dugoročni ishod tj. preživljenje.


Cijeli iznos za kupnju ovog uređaja prikupljen je zajedničkom akcijom trgovačkog lanca Lidl Hrvatska, Kluba nedonoščadi Palčići te Lidlovih kupaca koji su kupnjom igračke rakuna Roka u Lidlovim trgovinama diljem Hrvatske donirali za kupnju reanimacijskog stolića. Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb centralno je mjesto za najugroženije Palčiće diljem Hrvatske, pa će tako ovaj uređaj pomagati bebama iz cijele zemlje.

„Prije svega, želim ispred Lidla zahvaliti našim kupcima diljem Hrvatske koji su kupnjom rakuna Roka u Lidlovim trgovinama doprinijeli nabavi ovog vrijednog uređaja za KBC Zagreb. Također, želimo zahvaliti našem partneru, udruzi Palčići i gospođi Željki Vučko, bez čijih napora ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Danas su nam svima srca na mjestu jer smo zajedničkim snagama uspjeli u svojim namjerama – da barem malo olakšamo najugroženijima među nama, prijevremeno rođenim bebama koje od prve sekunde rođenja zahtijevaju posebnu medicinsku skrb“ - izjavila je ovom prilikom Marina Dijaković,
voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska.


Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Željka Vučko poručila je: „Prije svega zahvaljujem predstavnicima Lidla Hrvatska što su prepoznali naš rad, poklonili nam povjerenje i odlučili postati naš partner u nastojanju da ovaj svijet učinimo boljim mjestom za naše najmanje heroje Palčiće. Hvala i svima onima koji su otvorili srce i odlučili dati svoj doprinos te svojim donacijama omogućili nabavku ovog uređaja koji život znači. Uz ljude poput Vas ništa nije nemoguće. Neka svaki pogled na Vašeg rakuna Roka, u rukama Vašeg djeteta ili nekom kutku Vašeg doma, bude podsjetnik na svaki onaj maleni život koji će ovaj uređaj značiti. Njegova vrijednost je zaista neprocjenjiva, ne mjeri se novcem već brojem spašenih života!!! KBC-u Zagreb želimo što manje korisnika ovog uređaja i od srca zahvaljujemo kompletnom medicinskom osoblju na svemu što čine za naše najmanje te obećavamo da ćemo mi kao roditelji Palčića i dalje činiti sve što je u našoj moći da olakšamo i njihove i Vaše preteške borbe za maleni, ali beskrajno vrijedan život.“

 

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 220 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta. Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima.

Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa. Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš.

U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura. Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 109 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži