120 Malih heroja završilo obuku na planinskom vrhu Japetiću

120 Malih heroja završilo obuku na planinskom vrhu Japetiću

22.05.2023 10:00:00 | Velika Gorica

Druga godina uspješnog projekta Lidla i HGSS-a

Druga godina uspješnog projekta Lidla i HGSS-a

Najviši vrh Samoborskog gorja, prekrasni Japetić, bio je domaćin druge ovogodišnje škole u prirodi Mali heroji u organizaciji Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja. Pogled koji se pruža s ovog planinskog vrha oduzima dah, a ne čudi ni činjenica da šuma na Japetiću ima status posebnog rezervata šumske vegetacije. 122 mališana zaslužilo je diplome Malih heroja sudjelujući u HGSS-ovoj obuci kroz 5 radionica.

Zelene livade ispred Planinarskog doma Žitnica na Japetiću poslužile su kao učionica mališanima polaznicima školice Mali heroji. Kroz 5 edukativno-interaktivnih radionica pod vodstvom vrijednih i iskusnih pripadnika HGSS-a, djevojčice i dječaci od 6 do 12 godina su upoznali osnove rada HGSS-a i gorskog spašavanja i naučili kako se provode potrage uz pomoć potražnog psa. Također, savladali su malu školu prve pomoći, iskusili važnost timskog rada u radionici sastavljanja nosila te uživali u spustu na svima omiljenoj radionici tirolske prečnice (žičare).

„Novi ciklus radionica Mali heroji dosad je okupio već 300 mališana na Sljemenu i Japetiću. Izuzetno smo ponosni na ovaj projekt koji smo prošle godine pokrenuli s našim partnerima iz HGSS-a. S veseljem nastavljamo ovu priču – cilj nam je da djeca iz svih krajeva Hrvatske sudjeluju u ovoj edukativnoj i zabavnoj aktivnosti na otvorenom pa se kroz svibanj i lipanj družimo na još 2 lokacije – Platak i Split“ – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Peta je ovo godina suradnje Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja, a projekt Mali heroji koji se provodi drugu godinu zaredom stekao je veliku popularnost te se pokazao kao pravi doživljaj za one najmlađe i njihove roditelje. Na trima prošlogodišnjim HGSS-ovim školama u prirodi (Park prirode Papuk, Sljeme i Starigrad-Paklenica), sudjelovalo je više od 400 djece. Novi ciklus radionica na Sljemenu i Japetiću okupio je oko 300 mališana, a nove avanture Malih heroja nastavljaju se iz vikenda u vikend: 27.5. Platak i 3.6. Split.

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!

Kontakt


Podijeli

Istraži