Lidl donirao 13 000 eura Caritasu Zagrebačke nadbiskupije za Kuću ljubavi

Donacija će pomoći Caritasovoj Kući ljubavi, ali i drugim projektima uoči blagdana

07.12.2023 11:00:00 | Velika Gorica

Donacija će pomoći Caritasovoj Kući ljubavi, ali i drugim projektima uoči blagdana

Donacija će pomoći Caritasovoj Kući ljubavi, ali i drugim projektima uoči blagdana

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u proizvodima u vrijednosti 13.000,00 eura za pomoć Kući ljubavi i drugim projektima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uoči božićnih blagdana, a povodom obilježavanja 90 godina humanitarnog rada zagrebačkog Caritasa. Riječ je o kući za smještaj trudnica i majki s djecom do godine dana života i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi do 3. godine starosti. Donaciju je ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časnoj sestri Jeleni Lončar simbolično uručila voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković.

„Punih 14 godina Lidl Hrvatska podržava Hrvatski Caritas i (nad)biskupijske Caritase putem brojnih akcija. Zajedničkim snagama pomogli smo značajnom broju građana u potrebi, a ove nas godine posebno veseli što će većina sredstava biti usmjerena upravo Kući ljubavi i najugroženijima među nama – djeci, majkama i trudnicama. Nadamo se da će im ova donacija učiniti blagdane veselijima!“ - izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Kuća ljubavi osnovana je 1991. godine, a kapacitet je 30 korisnika. Korisnici su uglavnom maloljetne i punoljetne trudnice ili majke s djecom do godine dana života koje nemaju osigurano stanovanje ili zbog narušenih odnosa ili nedostatka obiteljske podrške ne mogu ostati s djetetom u obitelji. Stručni djelatnici brinu o njihovom zdravlju, ostvarivanju svih socijalnih i drugih prava, pruža im se psihološko praćenje i podrška, uči ih se roditeljskim kompetencijama te ih se potiče na pripremu za samostalan život kroz dodatno obrazovanje ili zapošljavanje. Stanovnici Kuće su također djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi do 3. godine koja su izdvojena iz svojih obitelji zbog grubog zanemarivanja ili neizvršavanja roditeljskih obaveza. Osim primarne zdravstvene zaštite i specijalističkih pregleda, djeci se pruža fizikalna i radna terapija te senzorna integracija.

„Tijekom protekle 32 godine rada u Kući je sigurnu i mirnu luku našlo 1.743 djece u dobi do tri godine te 351 trudnica i majki. Ova lijepa donacija tvrtke Lidl još je jedan svijetli trag u našoj dugogodišnjoj suradnji čijem se nastavku iznimno radujemo. Podrška majkama i djeci u Kući ljubavi, kao i drugim Caritasovim korisnicima, u ovo predblagdansko vrijeme sigurna sam da je na obostranu radost, jer srce onoga tko daruje ne može ostati nedotaknuto ljubavlju, radošću i zadovoljstvom“ - izjavila je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časna sestra Jelena Lončar.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 220 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta. Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima.

Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa. Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš.

U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura. Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 109 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži