Lidl Hrvatska započinje internu inicijativu poduzeća za održivost

Lidl Hrvatska započinje internu inicijativu poduzeća za održivost

14.12.2023 11:00:00 | Velika Gorica

LIDL YOU – EMPOWERED BY #TEAMLIDL

LIDL YOU – EMPOWERED BY #TEAMLIDL

Ovog tjedna u Lidlu Hrvatska počinje provedba interne inicijative za održivost koja se provodi pod motom „Lidl YOU – empowered by #teamlidl“. Dugoročni program obuhvaća sve zemlje u kojima Lidl posluje te će za više od 360.000 zaposlenika u 31 zemlji pružiti pregled internacionalnog angažmana tvrtke u održivom poslovanju i motivirati ih da se uključe – bilo pojedinačno ili u timu. Cilj je da se održivo djelovanje još više učvrsti – kako u Lidlu Hrvatska, tako i u svakodnevnom radu i životu zaposlenika.

Lidl Hrvatska slijedi internacionalnu strategiju održivosti pod nazivom „Na putu prema sutra“ u kojoj do izražaja dolazi odgovornost trgovca prehrambenim proizvodima za ljude i prirodu. Inicijativa za održivost „Lidl YOU – empowered by #teamlidl“ usmjerena je na Lidlove zaposlenike, a cilj joj je ojačati provedbu strategije održivosti.  

„Naši zaposlenici i rukovoditelji predstavljaju ključ za uspješnu provedbu naše ambiciozne strategije održivosti“, istaknula je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska. „U Lidlu smo uvijek imali pionirsku ulogu u prehrambenoj industriji s našom predanošću održivom djelovanju. Za nas, odgovornost znači poduzimanje koraka koji su dobri i za planet i ljude, kao i korištenje našeg punog potencijala za to. Stoga nam je izrazito važno da se angažiramo zajedno kao #teamlidl.“

Cilj je inicijative „Lidl YOU“ učiniti održivo djelovanje snažnijim, vidljivim i jasnijim svim zaposlenicima Lidla Hrvatska. Okvir čini internacionalna Lidlova strategija održivosti koja se s obvezujućim ciljevima fokusira na šest tema: zaštitu klime, biološku raznolikost, očuvanje resursa, pošteno postupanje, promicanje zdravlja i vođenje dijaloga. Program za zaposlenike obuhvaća komunikacijske mjere, usavršavanja i treninge, razvoj novih formata za učenje i razmjenu iskustava te aktivacijske smjernice kako bi se za čitav #teamlidl pružila podrška na putu od razumijevanja do djelovanja po pitanju relevantnih tema održivosti.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 220 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.

Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura. Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 109 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

 

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr

www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži