130 Malih heroja završilo obuku na splitskom Zvončacu

Druga godina uspješnog projekta Lidla i HGSS-a

05.06.2023 10:00:00 | Velika Gorica

Druga godina uspješnog projekta Lidla i HGSS-a

130 Malih heroja završilo obuku na splitskom Zvončacu

U splitskoj četvrti Meje smjestio se prostrani, prekrasni park Zvončac. Omiljeno okupljalište Splićana tik uz istoimeni bazen i kupalište Jadran bio je posljednja ovogodišnja lokacija školice u prirodi Mali heroji u organizaciji Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja. 130 mališana iz Splita i okolice zaslužilo je diplome Malih heroja sudjelujući u HGSS-ovoj obuci kroz 5 radionica. Od početka projekta prošle godine do danas, obuku za Male heroje završilo je gotovo 1000 mališana.

Iako službeno proljetni, pravi topli ljetni dan u splitskom parku Zvončac poslužio je kao savršeno zatvaranje sezone školice Mali heroji. Kroz 5 edukativno-interaktivnih radionica pod vodstvom vrijednih i iskusnih pripadnika HGSS-a, djevojčice i dječaci od 6 do 12 godina su upoznali osnove rada HGSS-a i gorskog spašavanja i naučili kako se provode potrage uz pomoć potražnog psa. Također, savladali su malu školu prve pomoći, iskusili važnost timskog rada u radionici sastavljanja nosila te uživali u spustu na svima omiljenoj radionici tirolske prečnice (žičare).

„Novi ciklus radionica Mali heroji dosad je okupio više od 500 mališana. Zajedno s prvim ciklusom, školicu za Male heroje završilo je ukupno gotovo 1000 djece. Izuzetno smo ponosni na ovaj projekt koji smo prošle godine pokrenuli s našim partnerima iz HGSS-a, čiji je cilj da djeca iz svih krajeva Hrvatske dobiju priliku sudjelovati u ovoj edukativnoj i zabavnoj aktivnosti na otvorenom“ – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Peta je ovo godina suradnje Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja, a projekt Mali heroji koji se provodi drugu godinu zaredom stekao je veliku popularnost te se pokazao kao pravi doživljaj za one najmlađe i njihove roditelje. Tri prošlogodišnje HGSS-ove škole u prirodi održale su se na Papuku, Sljemenu i u Starigrad-Paklenici. Ovogodišnji ciklus radionica održan je na Sljemenu, Japetiću, Platku i splitskom Zvončacu.

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!

Kontakt


Podijeli

Istraži