Lidl Hrvatska ponovno dobitnik certifikata Poslodavac Partner

Lidl Hrvatska ponovno dobitnik certifikata Poslodavac Partner

29.03.2023 10:00:00 | Velika Gorica

Dodjela certifikata Poslodavac Partner

Lidl Hrvatska dobitnik certifikata Poslodavac Partner

Sve napredniji procesi zapošljavanja

Lidl Hrvatska zna da ulaganjem u razvoj zaposlenika pozitivno utječe na njihovo zadovoljstvo. Najbolji pokazatelj toga je preuzimanje certifikata Poslodavac Partner za 2022. godinu koji dokazuje veliku posvećenost zaposlenicima te razvoju izvrsnih HR praksi koje Lidl Hrvatska gradi godinama. Izvrsnost HR procesa prepoznata je od strane certifikacijskog tima koji čine nezavisni HR stručnjaci SELECTIO Grupe, a koji je posebno pohvalio ovogodišnji napredak u području zapošljavanja novih talenata te školovanja zaposlenika.

Nova digitalna rješenja za selekciju kandidata

Pohvaljeni su procesi zapošljavanja koji od 2022. godine u Lidlu Hrvatska uključuju prikupljanje povratnih informacija menadžera i svih kandidata koji sudjeluju u procesu selekcije. Osim toga, Lidl Hrvatska implementira nova digitalna rješenja kako bi proces selekcije prošao što ugodnije i jednostavnije za sve uključene u tom postupku.

Posebno je učinkovito što onboarding proces (uvođenje zaposlenika u posao) ne uključuje samo novozaposlene osobe, nego se primjenjuje i u internim transferima zaposlenika. Analizom HR sustava utvrđeno je da Lidl Hrvatska ima detaljno razrađene materijale koji pomažu u učenju i prilagodbi, a proces dodatno olakšava i visoka motivacija mentora koji su uvijek spremni za dijeljenje znanja i iskustva. U kontekstu razvoja zaposlenika, u Lidlu Hrvatska postoji jaka tradicija internih školovanja i strukturirane razmjene znanja koju omogućuje 310 internih trenera. 

 Brojnim benefitima do niske fluktuacije

Zaposlenici Lidla Hrvatska uživaju benefite u kojima Lidl Hrvatska premašuje brojne kompanije. Zaposlenima su na raspolaganju brojne novčane nagrade, healt care inicijative, razvojne aktivnosti i niz drugih novčanih i nenovčanih pogodnosti. Sve navedeno pridonijelo je tome da Lidl Hrvatska uspješno zadržava i razvija svoje zaposlenike.

Kontakt


Podijeli

Istraži