Lidl zaposlenicima u trgovinama i skladištima povećao plaće za 7%

15.02.2023 11:00:00 | Velika Gorica

Lidl povećao plaće zaposlenicima u trgovinama i skladištima

Trgovački lanac Lidl Hrvatska šestu je godinu zaredom povećao plaće. Povećanje od 7 posto dobili su radnici u trgovinama i skladištima. Uz ovo povećanje, svi Lidlovi zaposlenici dobit će i 13. plaću, a samo u prošloj godini Lidl je isplatio 8000 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu.

„Želio bih u ime Lidla, ali i u svoje osobno, najiskrenije zahvaliti svim našim zaposlenicima na predanom radu. Iza nas su mjeseci i godine koji su nam donijeli brojne izazove, ali su naši zaposlenici još jednom pokazali da su prilagodljivi, motivirani i učinkoviti. Svojim trudom i timskim radom su dokazali da su upravo oni naš najvrjedniji resurs i temelj našeg uspjeha. U Lidlu smo kontinuirano usmjereni na razvoj naših zaposlenika, a ovo povećanje plaća, baš kao i 13. plaća, još su jedan način da pokažemo koliko cijenimo njihov rad.“ - poručio je Boris Lozić, predsjednik Uprave Lidla Hrvatska.

Od početka poslovanja u Hrvatskoj, Lidl sustavno na godišnjoj razini povećava plaće svojim zaposlenicima. Zadnje povećanje plaća bilo je prošle godine u ožujku, a osim osnovnih primanja, koja su na svim razinama iznad tržišnog prosjeka, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su božićnica, uskrsnica, regres, novčane nagrade, sezonski dodatak, pokloni za djecu. Lidl je poznat po posebnoj brizi za svoje zaposlenike, zbog čega je godinama u samom vrhu liste najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Uz redovita povećanja plaće i navedene benefite, Lidl je od srpnja pa do prosinca prošle godine, kao podršku nastavno na izazovne okolnosti i turbulentna zbivanja u cijelom svijetu, svojim zaposlenicima u trgovinama i skladištima te velikom dijelu zaposlenika iz centralnih ureda isplatio dodatnih 1.500 kn bruto dodatka na plaću, što je ukupna dodatna isplata u iznosu od 9.000 kuna bruto.

Posebna pažnja pridaje se i razvoju zaposlenika u Lidlu. Osim kontinuiranog ulaganja u edukacije, treninge, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, Lidl svojim zaposlenicima omogućava i daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja. Širenjem svoje maloprodajne mreže Lidl kontinuirano otvara nova radna mjesta, a tijekom sezone zaposli oko 400 novih zaposlenika za koje se, sukladno poslovnim potrebama, nakon odrađene sezone otvara mogućnost stalnog zaposlenja. Uz postojećih 107 trgovina diljem Hrvatske te dva logističko-distributivna centra; Jastrebarsko i Perušić, a u izgradnji je i treći logističko-distributivni centar u Križu.

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima oko 11.900 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta. Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa. Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura. Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

press@lidl.hr www.lidl.hr