Lidl u Hrvatskoj smanjio upotrebu plastike za 34 posto

Lidl u Hrvatskoj smanjio upotrebu plastike za 34 posto

19.10.2023 10:00:00 | Velika Gorica

Manje plastike: Maloprodajne tvrtke Schwarz grupe revidiraju Reset plastic ciljeve

Manje plastike: Maloprodajne tvrtke Schwarz grupe revidiraju Reset plastic ciljeve

Zahvaljujući svojoj transnacionalnoj suradnji i raznolikom nizu mjera, maloprodajne tvrtke Schwarz grupe ostvaruju velike korake prema postizanju ciljeva svoje zajedničke strategije REset Plastic na razini cijele grupe. Tvrtke su već premašile svoj prvobitni cilj upotrebe 20 posto manje plastike do 2025. u svim zemljama i sada su formulirale još ambiciozniji cilj: maloprodajne tvrtke Schwarz grupe će u pakiranjima svojih robnih marki koristiti 30 posto manje plastike do 2025. i 35 posto manje plastike do 2027. u svim nacionalnim podružnicama (u usporedbi s baznom 2017. godinom).

U odnosu na 2017. godinu, maloprodajne tvrtke Schwarz Grupe ostvarile su hvalevrijedan napredak za fiskalnu godinu 2022., smanjivši upotrebu plastike u pakiranjima privatnih robnih marki u prosjeku za 28 posto u sve 32 zemlje u kojima posluju. Lidl u Hrvatskoj već je uspio smanjiti upotrebu plastike za 34 posto. Trenutno se u plastičnoj ambalaži privatnih robnih marki maloprodajnih tvrtki Schwarz Grupe diljem zemalja koristi prosječno 17 posto recikliranog materijala. Lidl u Hrvatskoj trenutno koristi 12 posto reciklirane plastike. U svim zemljama, maloprodajne tvrtke Schwarz Grupe već su uspjele postići maksimalnu mogućnost recikliranja za 53 posto svoje ambalaže privatne robne marke. U hrvatskom Lidlu konkretno dosad se postigla maksimalna mogućnost recikliranja za 56 posto ambalaže privatnih robnih marki.

Ovom uspjehu doprinijele su različite mjere kao što su dizajn ambalaže koji je pogodan za recikliranje, inovativna upotreba recikliranih materijala te optimizirano pakiranje zahvaljujući novom dizajnu. Maloprodajne tvrtke Schwarz Grupe rade na prilagodbi svog "dizajna ambalaže" kako bi stvorile ambalažu koja se može reciklirati što je više moguće. Iz tog razloga, za veliki dio ambalaža svojih robnih marki sada koriste mono-materijale koji se mogu ponovo koristiti u istom protoku materijala.

Također, povećala se količina recikliranog materijala koji se koristi u ambalažama proizvoda za pranje rublja, čišćenje i kućanstvo, kao što su npr. deterdženti za rublje u boji Formil. Kako bi povećale svoju upotrebu recikliranih materijala, maloprodajne tvrtke Schwarz grupe nastavljaju blisko surađivati s tvrtkom PreZero, pružateljem ekoloških usluga. Poduzimanjem mjera kao što su npr. uklanjanje plastičnih poklopaca na pakiranju zrnatog sira Lidlove privatne robne marke Milbona, Lidl je uspio smanjiti težinu ambalaža svojih robnih marki.

Maloprodajne tvrtke Schwarz grupe kontinuirano surađuju kako bi ostvarile svoje REset Plastic ciljeve. Svaka radnja namijenjena odgovornom korištenju plastike pridonosi većem dobru, u skladu s vizijom cijele grupe "Manje plastike – zatvorene petlje".

Kako biste saznali više o našem fokusu na kružno gospodarstvo, posjetite:

https://gruppe.schwarz/en/responsibility/circular-systems

https://tvrtka.lidl.hr/odrzivost-u-lidlu/dobro-za-planet/mjere/reset-plastic

Kontakt


Podijeli

Istraži