Nastavak uspješnog projekta Čuvajmo vode - Izvor naše budućnosti

Akcijom čišćenja jame na Puharovom započela četvrta godina suradnje Lidla Hrvatska, HGSS-a i inicijative Čisto podzemlje

22.03.2023 11:00:00 | Velika Gorica

Čišćenje jame na Puharovom

Čišćenje jame na Puharovom

Četvrta godina suradnje trgovačkog lanca Lidl Hrvatska, Hrvatske gorske služba spašavanja i inicijative Čisto podzemlje na projektu „Čuvajmo vode – izvor naše budućnosti“ započela je akcijom čišćenja na jami na Puharovom pored Rijeke. Pod vodstvom člana HGSS-a i pokretača inicijative Čisto podzemlje Ruđera Novaka te pod sponzorstvom Lidla Hrvatska, četrdesetak članova dviju speleoloških udruga krenulo je u prvu ovogodišnju akciju. Vrijedni speleolozi izvukli su iz jame na Puharovom čak 22 kubika smeća.

I ove je godine Lidl Hrvatska podržao inicijativu Čisto podzemlje u njihovim naporima da zaštite krško podzemlje koje krije oko 70 % hrvatskih zaliha pitke vode kroz akcije čišćenja špilja i jama diljem Hrvatske. Prva akcija čišćenja u ovoj godini u sklopu projekta „Čuvajmo vode – izvor naše budućnosti“ provedena je u Primorsko-goranskoj županiji, u jami na Puharovom koja se nalazi uz državnu cestu D8 od Rijeke prema graničnom prijelazu za Sloveniju. Iz onečišćenog speleološkog objekta, 40-ak članova speleoloških udruga SU Estavele i SO PDS Velebit izvuklo je 22 kubika otpada. Time je otvorena proljetna sezona čišćenja jama i špilja koje se održavaju uz podršku Lidla Hrvatska.

Partnerstvo Lidla Hrvatska s inicijativom Čisto podzemlje i Hrvatskom gorskom službom spašavanja na projektu “Čuvajmo vode – izvor naše budućnosti” započelo je u ožujku 2020. godine s namjerom zaštite krškog podzemlja i pitke vode i ciljem da se ojača svijest o problemu divljih odlagališta otpada u krškom podzemlju. Podsjećamo kako je samo u 2022. godini očišćeno 17 speleoloških objekata iz kojih je izvučeno 45 kubika otpada, a od početka suradnje do danas izvučeno je više od 300 kubika otpada iz više od 50 objekata.

 

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.

Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.

Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

 

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr

www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži