Lidl promiče osviještenu prehranu

Lidl promiče osviještenu prehranu

30.01.2023 11:00:00 | Velika Gorica

Dobro za tebe, dobro za okoliš

Lidl promiče osviještenu prehranu

Hrana koju jedemo utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Stoga je Lidl usvojio međunarodni paket mjera namijenjen poticanju osviještene prehrane: razvojem asortimana i komunikacije, ovaj maloprodajni trgovački lanac želi kupcima olakšati izbor zdravih i održivih proizvoda u budućnosti.

Kako zdravo prehraniti 10 milijardi ljudi na Zemlji 2050. godine bez uništavanja okoliša? Ovo je pitanje navelo vodeće znanstvenike povjerenstva EAT-Lancet da razviju plan “Planetarno zdrave prehrane.” Riječ je o režimu prehrane koji se bazira pretežito na namirnicama biljnog podrijetla i promiče konzumaciju proizvoda s niskim ugljičnim otiskom. Do 2025. godine, Lidl na temelju ovog modela prehrane  svojim kupcima želi ponuditi najbolji asortiman proizvoda za osviješten i održiv način života. Konkretno, to uključuje sljedeće mjere:

Proširenje asortimana biljnih proizvoda

Proizvodnja životinjskih proizvoda ima najveći utjecaj na okoliš na globalnoj razini. Većom konzumacijom proizvoda biljnog podrijetla, pozitivno doprinosimo okolišu, jačamo bioraznolikost i brinemo za vlastito zdravlje. Zato će Lidl do 2025. dosljedno povećavati udio proizvoda biljnog podrijetla u svom asortimanu, uključujući širenje ponude veganskih proizvoda poput, primjerice, ponude robne marke „Vemondo“. Od poslovne godine 2023., Lidl će u Izvješću o održivosti transparentno komunicirati o udjelu proteina životinjskog podrijetla u odnosu na one biljnog podrijetla u asortimanu vlastitih robnih marki.

Više cjelovitih žitarica u Lidlovim robnim markama

Nedavne studije, poput analize Global Nutrition Report, pokazuju kako su cjelovite žitarice važan faktor za očuvanje vitalnosti u starijoj dobi. Proizvodi od cjelovitih žitarica izuzetno su bogati vlaknima pa pomažu u održavanju zdrave probave i sprječavanju razvoja dijabetesa te kardiovaskularnih bolesti. Lidl će do 2025. godine postupno povećavati udio cjelovitih žitarica u proizvodima vlastitih robnih marki. 

Novi standardi u dječjem marketingu

O važnosti zdrave prehrane treba učiti od najranije dobi. Od siječnja 2023., Lidl više neće djeci reklamirati hranu bogatu masnim kiselinama, šećerom ili soli. Na taj način Lidl prati preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Također, djeci će se promovirati zdrav i održiv način prehrane.

Više transparentnosti uz Nutri-Score

Lidl Hrvatska je 2022. godine na sve proizvode vlastitih robnih marki počeo aplicirati Nutri-Score, kako bi kupcima olakšao donošenje odluka o zdravoj prehrani. Kombinacija pet boja i slova počinje zelenim A i završava crvenim E te potrošačima pokazuje hranjivu vrijednost namirnice. Lidl također koristi Nutri-Score kao ključni pokazatelj za poboljšanje prosječne nutritivne vrijednosti svog asortimana. Više informacija o Lidlovoj predanosti osviještenoj prehrani možete pronaći na stranici: https://tvrtka.lidl.hr/drustveno-odgovorno-poslovanje/sluzbena-stajalista.

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.

Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta.

U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.

Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

 

Kontakt Lidl Hrvatska:

press@lidl.hr

www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP 

Instagram: @lidl_hrvatska

Kontakt


Podijeli

Istraži